the LADIES TEAM PHOTOGRAPHER
By: candidsyndicate photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Saturday, 27-Mar-2010 06:05 Email | Share | | Bookmark
::: adli & zatul ::: sambut menantu ::: kota baharu :::











adehhhhh ..... dehhhhhh .....

tiba2 leh jadik demam pulak ... sakit tekak ... sakit paler .... kusut betol bila demam macam ni ...

tapi taper ... keje tetap keje .... esok ada tugas menanti di Bora Ombak ... dah call zura ngan wan tadi bertanyakan tentang majlis mereka esok ... ok set esok pagi kul 10.00 dah kena ada kat sana ...

semangat ... semangat ....

okaiiiii entry kali ini ...pasangan adli dan zatul ...yang malu2 kucing pada mulanya ... tapi bila dah kenal ... meriahssss nya tak hengat .... paling best family adli pun cukup ramah dengan nash ... especially ibunya ... antara wanita yang ada pengaruh di kota baharu ...tidak sombong dan cukup baik hati ...

masa shoot wedding ni pun ... semangat jadi sangat2 berkobar2 sebab ramai jugak jumpa kawan2 lama , masa zaman2 nash dalam press dulu ... kira macam jejak kasih pun ada ... hahahahaha

so kepada adli & zatul ... terima kasih banyak2 kerana memilih kami .... percaya kepada kami ... juga kepada adilla (adik adli) yang mula2 membuka ruang ini kepada kami ... semoga kalian semua sentiasa sihat dan bahagia hendaknya di mana pun kalian berada ... amin ....



Hunting Line 012 349 2254

"terima kasih YA ALLAH kerana memberikan rezeki-rezeki ini kepada kami... semogamu YA ALLAH, permudahkanlah segala pekerjaan kami, berkatilah segala usaha kami dan lindungilah mereka-mereka ini yang telah meletakkan kepercayaan mereka ini terhadap kami. YA ALLAH...sesungguhnya YA ALLAH hanya kepadaMU kami memohon ....amin ...amin ...amin..."

© www.candidsyndicate.com.
All images on this site are under the OWNERSHIP & COPYRIGHT of www.candidsyndicate.com. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the owner. All rights reserved 2008



Thursday, 11-Jun-2009 18:21 Email | Share | | Bookmark
::: qila & shidi ::: kuala lumpur :::










BUKAN mudah mengendalikan sesuatu fotografi perkahwinan seorang diri, lebih2 lagi jika bermula dari awal pagi dan berlarutan hingga ke sore ...

namun tiada istilah mustahil bagi kami kerana setiap tanggungjawab yang diberi adalah amanah yang perlu dilaksanakan ...

maka berbekalkan semangat yang kental .... payah jerih tetap di tempuhi ... kerana minat yang mendalam segala2nya jadi mudah ... malah lebih bersemangat bila pasangan pengantin sentiasa setia memberikan kerjasama tanpa sebarang sempadan ...

bukan sekali saya 'turun padang' seorang diri ...

malah pernah ada suara gusar mempersoal dan mempertikaikan .. "boleh ke you turun shoot sorang2 ... pompuan pulak tu ..." hehehehehe ... saya sengih ... dalam hati saya berkata "tak boleh ke...pompuan cover wedding event sorang2..? taper ...taper .... nanti kita tengok je hasilnya okay ..." kerana saya percaya di mana ada kemahuan di situ ada jalan ...

apa salahnya jadi perempuan ... silap2! apa salahnya jadi photographer perempuan ...? salah ke ...? tepuk dada tanya selera ...

kepada qila dan shidi ... ingat tak masa kita jumpa, malam you all amik album tu ... kita berbual panjangkan ... ?

saya suka bila ada di kalangan kaum adam yang terbuka mindanya seperti shidi ... yang sentiasa percaya setiap wanita ada kelebihan masing2 ... meskipun bergelumang di arena kerjaya yang kebanyakkannya di monopoli kaum lelaki ...

thanks shidi ... qila ... di atas kepercayaan kalian kepada kami ... dan kami sangat2 berbesar hati kerana kalian gembira dengan hasil kerja kami ... jaga diri selalu ok dan semoga kalian berbahagia sehingga ke akhir hayat ...

ps : amal minum ribena ... salah2!! amal minum 'kacip kak timah' untuk kekal stamina hahahaha


Hunting Line : 012 349 2254

"terima kasih YA ALLAH kerana memberikan rezeki-rezeki ini kepada kami... semogamu YA ALLAH, permudahkanlah segala pekerjaan kami, berkatilah segala usaha kami dan lindungilah mereka-mereka ini yang telah meletakkan kepercayaan mereka ini terhadap kami. YA ALLAH...sesungguhnya YA ALLAH hanya kepadaMU kami memohon ....amin ...amin ...amin..."

© www.candidsyndicate.com.
All images on this site are under the OWNERSHIP & COPYRIGHT of www.candidsyndicate.com. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the owner. All rights reserved 2008



Thursday, 11-Jun-2009 16:53 Email | Share | | Bookmark
::: dzamir & nana ::: kuala lumpur :::





hallluuuuuuuuuu....halluuuuuuuuuuuu...halluuuuuuuuuu hehehehe

YESSSSSS !!!! masa untuk 'wedding marathon updates' setelah sekian lama agak terhenti ... dek kebizian dan kebizian yang tidak putus2 melanda ... maaf yaaa kengkawan! kalau ada yang terpaksa menunggu untuk melihat gambar2 terkini dari kami huhuhuhuhu ...

ayuhhhhhh kita mulakan dengan dzamir & nana ... pasangan yang sentiasa riang gumbira sepanjang masa! hehehehe bestnya couple ni ... dorang ni memang kreatif ... tak segan and sentiasa memberikan komitmen yang baik sepanjang majlis berlangsung ... dan bestnya lagi dorang ni ... ketawa je sepanjang masa ... jadi kami takde masalah untuk merakam aksi mereka tanpa perlu di suruh ... bagus! bagus! macam ni shoot pun jadik best hehehehehe

kepada dzamir dan nana ... tima kacih banyak2 tau sebab pilih kami untuk merakamkan aksi2 bersejarah kalian ... harapan kami, semoga sentuhan2 kami ini ... berjaya mengubati luka kalian ( kalian tahu mengapa ... hehehehehe) dan semoga kalian berkekalan bahagia sehingga ke akhir hayat ... amin! kami bahagia untuk kebahagiaan anda ... sayang untuk kalian ... thanks a lot and take care k ...


Hunting Line 012 349 2254

"terima kasih YA ALLAH kerana memberikan rezeki-rezeki ini kepada kami... semogamu YA ALLAH, permudahkanlah segala pekerjaan kami, berkatilah segala usaha kami dan lindungilah mereka-mereka ini yang telah meletakkan kepercayaan mereka ini terhadap kami. YA ALLAH...sesungguhnya YA ALLAH hanya kepadaMU kami memohon ....amin ...amin ...amin..."

© www.candidsyndicate.com.
All images on this site are under the OWNERSHIP & COPYRIGHT of www.candidsyndicate.com. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the owner. All rights reserved 2008



Wednesday, 22-Apr-2009 12:41 Email | Share | | Bookmark
::: wedding PHOTOGRAPHY workshop by CANDIDSYNDICATE :::











Tarikh : 19 April 2009
Lokasi : KGPA Bukit Kiara
Masa : 9am - 6pm


salam guys!!

AKHIRNYA! saat2 yang ditunggu ... yang penuh debar ... lelah dengan perancangan selama tiga bulan ini ... membuahkan hasil dan berjalan dengan penuh lancar tanpa sebarang halangan! Alhamdulillah dan mudah-mudahan ianya mendapat berkat dari Allah...amin ...

Ringkasan hari kejadian ...

LAPAN pelajar .... aliza, nida, aishah, haiza, ayai, wawa, wanie dan kay semuanya tiba tepat pada masa. selesai mendaftarkan diri, masing2 dihidangkan dulu dengan sarapan pagi pengisi perut kerana ada di kalangan mereka ... bukan sahaja datang dari Kuala Lumpur malah datang nun jauh dari Penang, Batu Pahat dan Maran. sesuatu yang membanggakan kerana mereka sanggup datang dari jauh ... semata-mata untuk menuntut dan berkongsi ilmu serta pengalaman dengan Team Candidsyndicate. Thanks guys ... thank you so much to every of you ... kami amat terharu dengan kepercayaan kalian terhadap kami ....

sessi pertama, mengenai BASIC PHOTOGRAPHY ... banyak juga yang kami curah dan kongsikan bersama mereka ... paling seronok, bila dapat mengajar dan menumpukan perhatian kepada setiap pelajar seorang demi seorang. dan ini juga salah satu sebab mengapa workshop ini, dihadkan kepada SEPULUH pelajar sahaja. agar kami dapat menumpukan perhatian kepada setiap pelajar yang hadir ...

lebih menyeronokkan bila workshop ini hanya dibuka kepada the ONLY LADIES photographer TO BE sahaja ... so bila semuanya perempuan, maka setiap butiran perbincangan tiada batasan ... tiada rasa malu ... dan tiada rasa segan ... setiap kesempatan dan ruang diisi oleh pelajar dengan pelbagai pertanyaan. almaklumlah ... pastinya ada perbezaan di antara man's photographer dan ladies photographer ... selesai sessi ini kami menjamu selera dengan nasi ayam ...yummy!

sessi pertama berakhir, kami melangkah ke sessi kedua yang lebih banyak menumpukan perhatian kepada WEDDING PHOTOGRAPHY ... di sini, nash kongsikan setiap pengalaman yang ada dengan setiap pelajar ... tulus dan ikhlas dari hati tanpa sebarang batasan .... kerana nash sedar, lima belas tahun yang lalu, nash juga seperti mereka ... baru di arena ini dan sentiasa hauskan ilmu dan pengalaman dari otai2 photography ... dan hari ini dengan setiap cerita dan pengalaman yang ada ... nash harap2 cerita yang baik dapat dijadikan teladan dan pengajaran dan yang buruk juga dapat dijadikan sempadan dan pengajaran ...insyallah ... sessi ketiga berakhir dengan minum petang ...

masuk ke sessi ketiga OUTDOOR PRE WEDDING shoot ... setiap pelajar diberi tugasan untuk mempraktikkan yang dipelajari hari ini ... walaupun hanya sehari, setiap ilmu itu besar hikmahnya jika dapat dimanfaatkan dengan baik. maka dapat dilihat, setiap pelajar bijak memainkan peranan masing-masing. kesungguhan mereka di sessi outdoor ini , benar2 membuatkan nash teruja ... nash yakin, 'adik2 nash ni' mampu 'pergi' jauh ... dan mungkin akan pergi lebih jauh dari nash satu hari nanti ... jika kesungguhan yang dipamerkan hari tu, dikekalkan sampai bila2... insyallah ...

paling best jugak masa ni, nak cari angle punya pasal ... macam2 aksi pelajar2 boleh dilihat, ada yang terbaring, terkepak, terlentang ... pendekata macam2 aksi boleh tengok dan yang paling nash tak boleh tahan, tengok aksi dorang meniarap atas rumput ... sudahnya semua tergaru2 gatal ... tapi dek semangat waja punya pasal ... semuanya redhaaaaa je ... hahahaha respek!

untuk pelajar2 nash atau 'adik2 nash ni', terima kasih sekali lagi kepada kalian di atas kepercayaan kalian kepada nash dan Team Candidsyndicate. dan terima kasih banyak2 juga kerana ... merealisasikan impian nash untuk berkongsi ilmu ini dengan kalian dan insyallah dengan sesiapa sahaja di masa2 akan datang! percayalah walaupun sehari, keakraban dikalangan setiap pelajar telah dapat nash dirasai

oh ya! dalam keghairahan mencari dan menimba ilmu ... sesungguhnya nash tak lupa kepada insan2 yang banyak membantu nash. ribuan terima kasih yang tak terhingga nash ucapkan kepada dua pasangan model kami ABANG SHAM & NURUL serta FAIZAL & SHA (kedua-duanya bakal pengantin nash akan datang dan dorang memang teruk kena dera hari tu ... hahahahaha), GEE (2nd teacher), ANIS (make-up artist) dan anak kesayangan nash ARTEP (our technician) serta doa2 insan tersayang ... kerana tanpa kalian, pastinya workshop ini tidak berjalan lancar dengan sebaik ini ... thank you guys and i love you so much ....

yang pasti .... selesai saja semua, saat2 yang paling mengujakan pastinya ketika group photo!! waduh2 ... macam2 aksi dan gelagat dapat dilihat ... dan ini lah yang bestnya apabila semua ladies photog berkumpul ... gamat tak hengat ... ada je benda yang mencuitkan hati ... sehinggakan rasa macam berat pulak bila nak berpisah ... huhuhuhuh

dan yang pasti juga, workshop yang julung2 kali dibuat ini, meninggalkan seribu kenangan manis dan kegembiraan di hati nash!

salam untuk semua,
nash
The Ladies Team PHOTOGRAPHER
Candidsyndicate Photography


DONT MISS OUR NEXT WORKSHOP 31 MAY 2009



PETA KELAB GOLF PERKHIDMATAN AWAM BUKIT KIARA
::: jangan sesat taw yang pasti bukan di KLGCC walaupun ianya bersebelahan :::



::: Untuk Keterangan Lanjut sila hubungi 012 349 2254 :::

::: DEPOSIT Untuk Pengesahan Tempat Duduk RM100 sahaja.
::: PENGESAHAN tempat duduk hanya setelah anda membayar deposit
::: Bayaran boleh dibuat melalui AKAUN MAYBANK 164397947115 (Nazreen Mohammed Nasir)
::: Setelah bayaran dibuat sila email/call/sms kepada kami untuk pengesahan pihak kami pula...

::: RM350 merangkumi pembelajaran mengenai Teori dan Practikal
::: 20 % mengenai kamera (basic) dan 80% mengenai wedding PHOTOGRAPHY
::: Berkongsi Pengalaman bersama Moderator sepanjang beliau terbabit di dalam Wedding Photography
::: Sarapan, Makan Tengahari dan Jamuan Petang
::: T-Shirt Candidsyndicate
::: Sijil Penyertaan
::: Peluang untuk Tag Along bersama Team Candidsyndicate di Majlis2 Resepsi dan sebagainya

*** anda tidak perlu ada DSLR untuk menyertai bengkel ini ... memadai anda mempunyai kamera compact berbekalkan minat yang mendalam untuk menceburi bidang ini ... kerana setelah menyertai bengkel ini, anda akan tahu ... apakah DLSR yang paling sesuai untuk merealisasikan impian anda ini .... trust me! ***

*** anda tidak tahu apa-apa mengenai penggunaan kamera, anda masih boleh menyertai workshop ini ... kami ada caranya .... ***

Student Untuk Workshop 31 May 2009

1. Ainul Fakhriah Sabaruddin - SELANGOR
2. Norhaidatul Azian Tajul Ariffin - PLEASE CALL NASH. urgent!
3. Hairunniza Harun - SELANGOR
4. Salihah Ismail - PLEASE CALL NASH. urgent!
5. Zarina Md Taifor - JOHOR BHARU
6. Norliza Binti Man - KUALA KANGSAR
7. Rosimah Binti Abdul Manan - SHAH ALAM
8.
9.
10.


student TESTIMONIAL - nida PENANG
Quote:
Salam Nash, thank you so much on your comments.
Really appreciate. Will remember the tips tu all the time. Your tips are very valuable to us.
Insyaallah akan di praktikan sepenuhnya. Those photos can be considered masih virgin lagi, belum di editkan esp on the colors, just crop sikit2 jer.

Look forward to foto editing class pulak.. Anyway, I really enjoy your class with all the gilers participants.. really funnn..! .

Though it is only one day, banyak juga ilmu yang di perolehi. Your teaching and sharing really from your heart.. thanks again to you guys.. Bravo.. Congratulations & All the Best to Candidsyndicate..

semuga Allah melimpahkan rezeki yang berlimpah2 lagie...

Mon 20-Apr-2009 23:49
Posted by : Nida allmomentphoto@yahoo.com
more WORKSHOP pics at http://allmoments.fotopages.com


student TESTIMONIAL - Aliza D90
Quote:
hey babes... mmg seronok ari tu.... ada la 6 ke 7 keping gambar baru sempat edit yg ada kat flickr tu... ehehe. yg lain2 tu insyaAllah, weekend ni akan diedit secepat mungkin sbb nurul pun dah tak sabar nak ambik CD gambar2 dia...

module nash mmg best, dan lengkap utk beginner. it's also good la sbb nash go thru anatomy camera, sbb jarang2 sangat di bengkel2 yg mengadakan "asas digital fotografi" ni ambik kira yg dtg untuk kursus/bengkel ASA ni mmg bermula dari "ZERO" knowledge. cuma reti tekan shutter ajer

thanks very much dear... really much appreciated.

p.s. bila lak editing nyer bengkel???

Thu 23-Apr-2009 00:13
Posted by:Aliza - [Link]
IP: 210.19.71.36


student TESTIMONIAL - aishah PUCHONG
Quote:
kelas memang syiookkkk.. sronok join.. nak tag along lehhhh, nak praktikkan apa yang diajar.. nak jadi pandai cam nash laa..

Thu 23-Apr-2009 02:40
Posted by:sha gd.aishah@yahoo.com - [Link]
IP: 60.51.89.80


student TESTIMONIAL - kay MARAN
Quote:
salam...nash n team, 10Q very much sis, ilmu yang dapat x ternilai banyaknya, kiranya macam beribu ribu lemon lerrr... inilah bengkel yang kay cari selama ini... menepati 200 % kehendak kay... juga nash selaku 'sensei' memang x kedekut ilmu, memang kiranya ikhlas nak berkongsi ilmu dengan kitorang...

saper tak peeegi ruuugiii tau... juga teman teman seperjuangan yang memang fun habisss... i miss u all... lepas ni, dah yakin dah nak ambik jobbb... turun kuantan jangan luper singgah maran okey... T.Q T.Q T.Q

Thu 23-Apr-2009 04:03
Posted by:kaymerah khumaira8575@yahoo.com.my
IP: 10.10.31.50


student TESTIMONIAL - haiza KUALA LUMPUR
Quote:
thanx to the candidsyndicate team..very enjoyszzzzzzzzzz ur workshop...ilmu yang u all curahkan tu x terhingga best rasenyer....lepas ni hopefully boleh jd mcm u alll...x lupe gak sepanjang kat workshop tu boleh tambah kenalan lain..akak2 yang same ngan ija mase g workshop tu best2....

gambar ija x sempat nak upload lagi coz bz sgt2 dgn keje opis...tp kalu nak p lah flickrs ija (. http://www.flickr.com/photos/lensakita/)..boleh komen my pisc yg sebelom nie...keep in touch ya semua..anything just call me....miss u all!!!!!!!!!!!!

Thu 23-Apr-2009 06:20
Posted by:rashaiza yusof rashaiza_80@yahoo.com.my
IP: 203.121.44.55


student TESTIMONIAL - wanie BATU PAHAT
Quote:
salam nash team n guys!!!!!amboi2 pic2 kat atas tu bleh tahan gedik laa u all pose!!!Lg2 si ayai,haiza n gee yg posing sakan tu!!seronok n happening la workshop from candidsyndicate, byk yg wanie n the geng learn kan..so nash n gee, bila kelas editing plak?don't forget 10 of us ni k!!

Miss u all so much n keep in touch!!!MUAHXXX!!!!!

Thu 23-Apr-2009 10:16
Posted by:wanie rayza82@yahoo.com.sg
IP: 60.52.64.1



Hunting Line : 012 349 2254

"terima kasih YA ALLAH kerana memberikan rezeki-rezeki ini kepada kami... semogamu YA ALLAH, permudahkanlah segala pekerjaan kami, berkatilah segala usaha kami dan lindungilah mereka-mereka ini yang telah meletakkan kepercayaan mereka ini terhadap kami. YA ALLAH...sesungguhnya YA ALLAH hanya kepadaMU kami memohon ....amin ...amin ...amin..."

© www.candidsyndicate.com.
All images on this site are under the OWNERSHIP & COPYRIGHT of www.candidsyndicate.com. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the owner. All rights reserved 2008




Thursday, 12-Feb-2009 15:03 Email | Share | | Bookmark
::: nurman & adella ::: ipoh ::: seremban :::








halloooooooooo my fwensssss .....

shoot couple kat atas ni memang syiok !! dorang berdua ni memang sporting habis ...sporting gilosssss2 .... tak banyak songeh ... tak banyak karenah ....

and bertiga dengan dengan nurman & adella sepanjang majlis dorang ni, memang happening ....! nak2 kami bersama untuk tiga majlis berturut2 ... langsung tak rasa penat .... walaupun ada rasa macam nak 'pitam' sebab sakit perot dengan kelakar2 spontan yang dorang buat ... haddoooiiii!

apapun, nash memang seronok sangat2 dengan dorang ni ... rasa macam dah kenal lama, adella yang manja dan suka gelak memang sesuai dengan nurman yang jugak manja dan kelakar ...

guys! nash appreciate sangat2 dengan kepercayaan yang you all bagi kat nash. sampai sekarang pun, nash masih teringat2 lagi semua moments masa kat ipoh and seremban. apapun, you all memang best ada sooooo supportive okay .... kalau tak, the pics takkan turn happening macam ni ... thanks guys! thank you soooooooooooo much!! love you guys

salam and take care okaiiiiii


Hunting Line : 012 349 2254

"terima kasih YA ALLAH kerana memberikan rezeki-rezeki ini kepada kami... semogamu YA ALLAH, permudahkanlah segala pekerjaan kami, berkatilah segala usaha kami dan lindungilah mereka-mereka ini yang telah meletakkan kepercayaan mereka ini terhadap kami. YA ALLAH...sesungguhnya YA ALLAH hanya kepadaMU kami memohon ....amin ...amin ...amin..."

© www.candidsyndicate.com.
All images on this site are under the OWNERSHIP & COPYRIGHT of www.candidsyndicate.com. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the owner. All rights reserved 2008




[<<  <  1  2  3  [4]  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net