the LADIES TEAM PHOTOGRAPHER
By: candidsyndicate photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 30-Jul-2008 13:36 Email | Share | | Bookmark
::: 'my lurvely' uncle bahar & imiey ::: colmar bukit tinggi :::

'simple and nice ...'




photoGs : nash & gee
make up : anis


© www.candidsyndicate.com.
All images on this site are under the OWNERSHIP & COPYRIGHT of www.candidsyndicate.com. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the owner. All rights reserved 2008



Client's Testimonial
Quote:
Salam u all,

first of all, tima kasih beribu ribu lemon kat nash becoz akhirnya dapat gak upload gambar2 kahwin i tu. first time jumpa nash and the geng, frankly speaking, memang baha and i jenis control cun and hensem. macam malu2 la sket, tapi tengok nash jenis selamba and sporting, terus la apa lagi, terkeluar la perangai gila2 kami laki bini.

dah alang2 tulis ni kan, i nak recommend u all, tolong la pilih nash jadi u nye photographer and anis untuk make up for ur wedding. memang dorang ni "unik" sket in term of hasil kerja dorang. tengok kat gambar tu, terus jadi cantik muka i, and my baha terus jadi hensem. hehehe...

i sebenarnye regret tak suruh anis make up i untuk wedding reception tu coz bila i compare gambar kat bukit tinggi and malam wedding reception tu, in which malam tu suruh orang lain make up..memang nampak bezanye. kat bukit tinggi tu, nampak natural sket make up nye, malam reception tu lak i rase macam terlalu baby doll. so, anis keep up the good work!!!

pasal jejak kasih tu uncle bahar dengan si nash ni memang kelakar abis...ingat kan bau2 bacang je, rupa rupanye sedara dekat la...apa lagi sejarah atuk nenek, ayah emak semua terkeluar. terus konpius jap, ini wedding reception ke program jejak kasih tv3. hehehe tapi nash memang professional la, dah jumpa sedara mara pun, tangan jalan gak snap gambar2 kitaorang ni. berpeluh peluh gak la dia ari tu nak amik gambar sebab semua orang nak suh dia amik gambar mengalahkan pengantin lak...

anyway, baha n i hepi that everything went smoothly even though tak la perfect spt yg kami plan. lain kitaorang plan, lain pulak yang jadi. haru biru. hahahaha...tapi takpe, baha n i dah biasa kena sabotaj. benda2 macam ni la yang lagi menguatkan our relationship.

nash, i dah tak tahu nak cakap apa lagi...tak leh sampai 2 kajang kertas daaa...again, thanks to LADIES TEAM. yehaaaaaaaaa

Wed 20-Aug-2008 04:57
Posted by : Imiey


yehaaaa .... akhirnya!

berkesempatan jugak meng 'update' suasana bersejarah pasangan bahar dan imiey ini setelah kesekian kalinya asik tertangguh dek kesuntukan masa dan kebizian nash kebelakangan ini ...

seperti biasa ... kalau tak happening bukan lah The Ladies Team namanya ... ekekekeke memang sepanjang berada di colmar ... kami semua enjoy dan seronok sakan melayan pasangan ni .... tengah2 seronok sambil bercerita tentang latar belakang kami terutama nash dan bahar ... tetiba terkeluarlah salasilah keluarga ... rupa2nya nash dan bahar ni ada hubungan keluargaan ... and bahar is my uncle ... hahahaha

tak sangka sungguh! kecik sangat dunia ni .... and 'dan dan' tu jugak my lurvely uncle bahar nie ... ask me for discount hahahahaha ... lawak sungguh!

for me ... both of them are really really nice person ... my uncle bahar ni mula2 jumpa, muke seyes gilersss ... tapi bila dah lama2 kenal ... kelakar jugak orangnya ... sempat lagi bercerita al kisah macamana mula2 dia tackle imiey ... so funny ... and both of them ni kalau tak menyakat to each other memang tak sah ... seronok sangat tengok loving couple ni ...

paling best masa reception dorang kat de palma ampang ... nash berkesempatan berjumpa dengan my truly uncle ... that according to my late dad is he's cousin ... uncle jeffry din ... alaaa ... jeffry din singer popular 60'an tuuuu yang sampai sekarang maintain mudeee.... haaaaa dia lah cousin my dad ... and my lurvely uncle bahar ni pangkat dia lebih kurang sama dengan uncle jeffry din ni .....

puh! kalau lah my dad masih ada ... mesti dia seronok dapat tahu .. akhirnya anak dia yg sorang ni berjaya jugak jumpa dengan sepupu2nya dari slim river dan singapura ini... but it's okay ... i think he knew ...walaupun dia takde ...

tapi ada lagi best part! masa event ni ... bila semua adik beradik bahar dapat tahu yang nash ni anak buah mereka ...lagi lah seronok dorang menyakat nash ... ye lah dah aunty2 dan uncle2nya muda2 ... kepala semua sempoi ... lagi lah gamat jadinya! tak boleh nak gambarkan perasaan masa tu ... seronok dan terharu silih berganti .... and i'm so excited to all of them ... hilang semua rasa penat shoot sepanjang majlis tu ... and masa drive nak balik rumah malam tu.... sepanjang jalan nash tersenyum memikirkan 'jejak kasih' yang tak sengaja ini ....


Friday, 6-Jun-2008 13:29 Email | Share | | Bookmark
::: outdoor group P O R T R A I T R E ::: asni & the gang :::








© www.candidsyndicate.com.
All images on this site are under the OWNERSHIP & COPYRIGHT of www.candidsyndicate.com. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the owner. All rights reserved 2008



salam ...

dalam kesuntukan waktu, nash curi masa untuk upload pics outdoor portraitre ni untuk tatapan semua. bestnyer outdoor shoot ini sebab aweks2 ni semua came out with a very good idea ... E X P R E S S I O N ...

semua shots mengandungi expresi wajah masing2 yang sengaja dicipta untuk kelainan ... ada gembira ... sedih ... ketawa .... sugul ... terperanjat ... blurrr ... dan macam2 lagi ... bagus juga kalau dapat dijadikan rujuk bersama untuk masa2 akan datang ... bukan sekadar shots pengantin semata-mata ...

dan bestnya lagi outdoor ni ... nash dapat lihat nilai K E A K R A B A N sesebuah P E R S A H A B A T A N ... yang selalunya diabaikan oleh sesetengah dari kita .... memang sahabat sejati sukar untuk di cari ... lebih2 lagi yang dapat memahami siapa diri kita yang sebenarnya ...

nash rasa bangga ... kerana berpeluang merakamkan saat2 indah asni & the gang ini ... untuk dijadikan kenangan mereka seumur hidup ... gembira melihat telatah mereka ... usik mengusik di antara satu sama lain ...

dan yang paling best lagi ... sebelum shooting bermula ... dorang ni kata ... dorang akan buli nash sebab dorang ramai dan nash sorang ... but akhirnya dorang yang kena buli dengan nash ... bila nash suruh dorang possing dan possing dan possing tanpa henti .... hahahaha akhirnya dorang yang sendiri surrender sebab masing2 dan penat ... hahahahaha bayangkanlah shoot tengah2 hari buta kat putrajaya ... dengan panas ... melekit semua ada .... rasa cam nak pitam pun ada

selesai shoot we all berkonvoi ke rumah lia... kebetulan parents dia takde ... apa lagi ... layan fresh oren bergelas2, siap dengan roti jala berpinggan2, kek, biskut dan macam2 lagi lah... ermmm memang kekenyangan giler ....

asni ... guys .... thank you so much for everything ... you all memang best ... memang happening ... happening dan happening sangat2....


Tuesday, 6-May-2008 11:36 Email | Share | | Bookmark
::: razman & mean ::: kota baharu & putrajaya :::










photoGs : nash & gee
make up : anis


© www.candidsyndicate.com.
All images on this site are under the OWNERSHIP & COPYRIGHT of www.candidsyndicate.com. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the owner. All rights reserved 2008


CLIENT's TESTIMONIAL
Quote:
NASH ROXXX!! tenQ so much for making our BIG day such a wonderful event...tenQ..tenQ...tenQ...
not to forget kak ANIS and GEE...u guys mmg meant to be Ladies Team..

One thing special about Nash..she is really peramah...from the first calling2, it seems like we knew each other since long time... kawan2..x rugi hire dorang ni...promote..promote... ...Ladies Team....

tenQ for accepting us as customer..tenQ for "re-accepting" us as customer (you know this...huhu... )...tenQ for those sweet memories...tenQ for melayan karenah kitorang...and the MOST important is....tenQ for being our friends..

YOU GO GIRLSS!!!

Wed 14-May-2008 11:29
Posted by:Pengantinz
IP: 118.100.53.75


salam...

maaf...maaf...maaf sangat2... atas keterbatasan waktu, nash tak dapat nak berbicara panjang buat kali ini ... cuma nash nak memperkenalkan pengantin kacak, cantik manis kali ini razman dan mean ...

kedua-duanya berasal dari kelantan ... kata mean, dia mengenali razman sejak di bangku sekolah rendah lagi ... kemudian kedua-duanya meneruskan persekolahan ... pengajian masing2 ... alih2 bertemu kembali ... meneruskan persahabatan yang terputus ... bercinta ... bertunang dan mengikat tali perkahwinan ... alhamdulillah ....

seronoknya dengan mereka ni ... nash boleh katakan kedua-duanya memang serasi, sehati dan sejiwa ...(sehati berdansa pun yer jugak...hahahaha)

meskipun ketika ini... (sebaik sahaja bergelar suami isteri...) kedua-duanya terpaksa terpisah jauh dek kerjaya masing2 ... razman di iran (hanya kembali ke malaysia setiap 3 bulan sekali untuk selama 2 minggu...) dan mean pula di terengganu meneruskan kerjayanya sebagai doktor ...

apapun nash yakin ... cinta mereka mengatasi segala2galanya .. dan nash juga yakin .. selagi ada gerbang internet .. telephone dan sebagainya ... ianya bukan pemisah di antara mereka ... sebagai teman ... nash, gee dan anis sentiasa mendoakan kebahagiaan kalian semoga terus kekal sehingga ke akhir hayat ...

razman ... mean ... thank you so much sebab percayakan kami bertiga untuk merealisasikan impian perkahwinan kalian berdua ... sepanjang bersama kalian, kami bertiga seronok dan gembira sepanjang masa...pendekata memang best...! eh! eh! tiba2 teringat pulak kes angkasawan negara kita masa kita shoot kat shangri la hari tu... ermmm memang tak patut dan sungguh tak patut ... bak kata orang "kacau mood betul" ... apa2 pun nak wat camner ek ... "lebih sudu dari kuah..." layan jer .. hahahahaha

so again to both of you ... teruskan bercinta ... teruskan saling menyayangi dan saling merindui... kami di sini sentiasa mendoakan semoga satu hari nanti ... razman akan kembali dan terus menetap di bumi bertuah ini untuk melayari kehidupan bersama mean yang selalu di puja2nya ...hahahahah opss..!! amin... take care guys and we love you so much ... muaaahhhhhhhhhssssss!!!


Monday, 14-Apr-2008 06:34 Email | Share | | Bookmark
::: aliza & nasir ::: mommy & daddy to be ::: fraser's hill :::

buai laju2 ...
romantika d'amore...
apa dalam baju ...
View all 20 photos...





© www.candidsyndicate.com.
All images on this site are under the OWNERSHIP & COPYRIGHT of www.candidsyndicate.com. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the owner. All rights reserved 2008



Client's Testimonial
Quote:
hi nash/gee/anis.... THANKS VERY MUCH for the marvelous pics
mmg we all happy sgt2 dgn hasil kerja u all semua, including anis yg tlg kasik ada kaler sket kat muka ni abg nasir pun seronok dah dpt semua copy gambar2 tu (hanya kita2 ajer yg tahu) and dia yg dah excited dok belek satu...satu.... i tak tgk pun lagi sbb laptop masuk dock

abg nasir ada ckp nak ajak korang gi projek isi perut lak, tapi dekat2 aje la, kesian lak kat gee tu kan sbb keje dia timing pelik2

anyway, congrats once again on the studio, and thanks A LOT for the pics

Tue 15-Apr-2008 23:22
Posted by:Aliza -
IP: 210.19.71.36


hallu...hulla...hello...heeeey !!!

ingat lagi tak couple 'romantika d'amore' kat atas ni? alaaa ... kalau tgk balik entry2 nash yang lepas ... gambar2 dorang nash shoot masa dorang g honeymoon dulu ... haaaa dorang lah tu .... dari dulu sampai sekarang memang loving couple sangat2!!! jangan jeles ... hahahaha dan satu lagi yg best sangat2 pasal dorang ni ... suka sangat bergambar ... dan setiap detik indah dalam hidup dorang ni, penuh dengan gambar... best kan? sebenarnyakan tak rugi tau, kalau kita ni jenis yang suke bergambar ... sebab apa? sebab nanti kalau kita dah tua ... haaa banyak sangat gambar2 yang boleh mengimbau balik semua kenangan2 manis masa lalu, masa kanak2, masa mude2 remaja, masa bergelar bujang dara, masa mendirikan rumahtangga dan sebagainya...

the LADIES TEAM STUDIO DAMANSARA



sebab tu jugak ... sempena dengan kelahiran baru 'The Ladies Team STUDIO' di kediaman baru kami di Damansara yang baru saja beroperasi 2-3 minggu lepas ingin 'melancarkan promosi serangan besar-besaran' kepada sesiapa sahaja yang berminat untuk merakamkan sebarang detik2 indah kalian di studio baru kami 'The Ladies Team STUDIO... tak kira apa jenis gambar sekalipun yang kalian suka, semua kami 'redah' ... redah dengan kualiti tau, bukan main redah je heheheh

bisikan gambar yang BAGAIMANA kalian mahu ... :-

* bersama ahli keluarga...?
* hanya berdua bersama suami/isteri tercinta...?
* bersama tunang ...?
* atau bersama kekasih tersayang...?
* bersama binatang peliharaan pon boleh...?
* bersama koleksi barang2 kesayangan korang...?
* nak bergambar sorang2 pon boleh...?
* macam aliza ... gambar ketika berbadan dua..?
* atau gambar dengan baby ....?
* atau gambar baby sorang pon boleh...?
* nak best lagi .. gambar baby sekali dengan daddy dan mommy ...?

ermmm... korang pilih lah yang mana satu ....kalau takde dalam list ni ... ala2 kalau korang ada idea yang lebih canggih dari dalam list ni ... just name it okaiii...hehehehe. macam biasa, kalau berminat, call atau sms je nash 0123492254 pada bila2 masa dan di mana2 sahaja. cewah!!!

puuuh!! lega akhirnya hasrat untuk memiliki STUDIO sendiri termakbul jua! walaupun mungkin tak secanggih studio otai2 photoG yang ada kat mesia ni ... syukur seribu rahmat sebab yang pasti semua ni terhasil dari titik peluh sendiri dan berkat sokongan moral kawan2 dan para sahabat. harapan nash, semua kelahiran 'The Ladies Team STUDIO' ni akan memantapkan lagi semangat dan hasil2 kerja kami di masa akan datang.

back to aliza ... beb personally, thank you so much for your support all this while. memang seronok dan bahagia ada kawan baik macam you ... u always came out with good ideas. dan selalu jugak menjadi orang pertama untuk setiap experiments i ... dari dulu sampai sekarang. and i want you to knoe that me, anis and gee loves you so much and always care for you! dan kami pun memang sentiasa mendoakan setiap dari rakan2 kami samada yang sedang berbadan dua atau yang baru sahaja ke jinjang pelamin dengan iringan doa.... "Ya Allah, semoga kau mempermudahkan setiap apa sahaja di dalam kehidupan mereka (yakni) kawan2 ku dan memberikan mereka kebahagiaan sehingga sehingga ke hujung nyawa ... amin"


Thursday, 13-Mar-2008 11:25 Email | Share | | Bookmark
::: firdhaus to shaliza ::: shaliza to firdhaus ::: putrajaya ::

shaliza's side



firdhaus's side

photoGs : nash & gee
make uP : anis

© www.candidsyndicate.com.
All images on this site are under the OWNERSHIP & COPYRIGHT of www.candidsyndicate.com. No photograph may be reproduced, downloaded, copied, stored, manipulated or used whole or in part of a derivative work, without the permission from the owner. All rights reserved 2008



hallluuuu....
whats up bebeh?!!! hehehehe jangan maraaaa .... saje je .. tengah kusut2 edit gambar, curik2 masa kejap upload gambar firdhaus ngan shaliza ni ...

ngeh! ngeh! ngeh! jangan terkujat tau ... sengaja nash letak kedua2 majlis dorang ni dalam satu entry ... baru ada umphhh!! hehehe

lokasi majlis
untuk pengetahuan korang, kedua2 majlis ni berlangsung kat putrajaya. majlis shaliza dibuat ala2 'garden wedding' di Kelab Tasik Putrajaya (ermmm ... memang chantekkk ... meletop!!!) dan majlis firdhaus pula berlangsung di Dewan Junior Perbadanan Putrajaya memang meriah dan kelassss gituuu... alhamdulillah ...

anis make up artis bidang terjun
macam biasa tugasan kali ni melibatkan semua krew Ladies Team. walaupun anis (the Ladies Team make up artis) ... dipanggil di saat2 akhir oleh pasangan pengantin yang ingin bertukar make up artis sedia ada kepada make up artis the Ladies Team. kiranya memang rezeki anis lagi lah kali ini ... alhamdulillah! dan kalau nak tahu, entah kenapa lah pulak semenjak dua menjak ni, si anis ni selalu sangat jadik make up artis bidang terjun ...? ada yang last minute make up artis tak dapat datang lah ... make up artis tak confirm lah, deposit tak bayar lah macam2 lagi ... sebbaik ada anis, kiranya dia ni penyelamat lah gamaknya .. hehehehe bidan terjun betol!!

ladies team memang selalu seronot
memang seronot ... memang enjoy bila kesemua krew Ladies Team turun padang ... nak kata gamat pun ada ... kena pulak dengan pengantin yang selamba, gila2 dan sporting macam firdhaus ngan shaliza ni .. lagi lah gamat jadiknya ... nak2 masa outdoor shoot kat depan palace of justice tu ... penat dan panas bukan halangan ... keje mesti keje beb!! penat .. panas ... semua tolak tepi ... dah siap semua keje apa lagi ... jom sauna la jawabnya ...

untuk firdhaus dan shaliza
okay untuk firdhaus dan shaliza ... u all memang pasangan yang secocok! sama cantik dan sama padan ... sama kepala sama giler2! memang seronot keje ngan u all ... posing pun tak de masalah langsung ... nash and the gang memang enjoy sangat2!!

semoga korang berdua, kekal bahagia sehingga ke akhir hayat! do keep in touch and friends forever kay beb!!! bila nak jumpa lagi ni ... lepak2 layan nasik lemak kat bangsar? sedap wooo nasik lemak tuuu ...yumm yumm yumm

oh ya! firdhaus / sha ... nash paste semulakan kata2 semangat dari korang .. kat entry nash yang u all komen awal tahun ni ... memang choooooweeeet sangat2!!! sampai bila2 pon kami tak kan lupa ...

"hi nash, gee and anis. you guys are one of the most wonderful people, both of us have ever met in the year 2007. thank you so much for being our saviour on our wedding day. we wish you all the best in the years to come.

we love you when sha found your fotopages. we love you the first time we met in bangsar. we love you on our wedding day. and we missed you after we got our photos...

we love your honesty, your opinions, your sincerity and your passion. thank you so much!
may Allah bless you all. happy new year, happy blessings.

- Firdhaus + Sha

Fri 4-Jan-2008 04:20
Posted by:Firdhaus + Sha firdhaus_m@yahoo.com
IP: 219.93.213.12"



[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net