the LADIES TEAM PHOTOGRAPHER
By: candidsyndicate photography

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
View complete fotopage

Tuesday, 7-Aug-2007 17:35 Email | Share | Bookmark
::: aseb & asnie ::: bertandang ::: segamat :::

oh gelap pulak...
berdebar...
mana aseb ni..?
tak sampai2 lagi...?
oh..aseb tengah siap...
lupa pulak pakai kasut...
ermm...dah lengkap dah nie...
berdebarnya hatiku...
apa2 pun kuar keta dulu...
berpayung sorang2...
aaa...sekrang berdua...
ish...malu2 tucin pulak dorang nie...
oh...kena renjis dulu...
berjalan lagi...
ensemkan dia...
buat je..apa dorang nak buat...
kami layan je..amik gambar...
gumbiranya hati...
aik! baca doa pun boleh senyum..
ayahanda aseb...
ibunda aseb...
potong kek...
manisnya dia...
asni nangis ekekeke...sedey nak kena tinggal dek famili...
kejap je...
pastu terus pose maut...
siap kenyit mata lagik...
nie pulak nor...
nak naik pelamin gak tak lama lagik...
eh! nak gi mana tu...
tunggu ye...aseb lapkan peluh tu dulu....
berdua..dorang memang bahagia...
tengah berdua...
kami saja je masuk..kacau daun hahaha!






Photos by Nash and Gee
Make up by Anis


Client's Testimonial
Quote:
Date: Wed, 8 Aug 2007 12:30:40 +0800
From: "Asni Che Abd Aziz" <asniaziz83@yahoo.com
To: candidsyndicate@yahoo.com

Bonjour people!!!!!

Yeay! Thanks for putting up the pictures, Nash! =)

After our engagement in February, I quickly did my survey. Nak cari photographer for our wedding, both in Kota Bharu and Johor. Quite interested in few of them, and we did ask for quotations.

But, finally we decided to choose CANDIDSYNDICATE. Not only because it’s an all ladies team, but also due to their quick response to my query (via e-mail) and most importantly, I chose them over all other photographers because of the happy, cheerful and friendly voice that I heard over the phone when I first called them for further details about their photography package – It was Nash. =)

Even after I mentioned to her that Asni tak boleh confirm lagi, she still maintained the friendly & mesra voice of her, unlike certain people yang akan annoyed dan akan kedengaran marah bile kite seem tak confirm nak amik service die.

Further, Asni & Aseb chose CANDIDSYNDICATE jugak because the team offers make-up service as well. So, being a young couple, yang baru nak build our career semua, Nash had successfully convinced us that , by picking them, it somehow will save our budget jugak since we need not pay their traveling cost twice (one for photographers and one for make-up artist).

And also, I knew that our wedding would be sederhana, but still I want someone to capture those moments beautifully. So, having seen their work (as posted kat their fotopages), I picked them. Nash, thank you, the pictures are awesome!!! =)

Mase mula2 cakap kat my friends yang I choose K.Anis as my make up artist for my wedding even before tengok her work in person, memang diaorang agak doubtful and indirectly agak merisaukan Asni.

But hey, after dah dimake-up and all, I love her work! Thank you K. Anis. Not only she’s good at doing her job, tapi seorang yang sangat baik and memang very sister-like. Dia layan je asni yang berperangai agak kebudak-budakan dan manja (mengade!) on that wedding day. =) Thank you K. Anis! Hehe!

And oh? Gee!!! She’s like a bubbly and comel kakak and sungguh energetic. And like Nash, she took amazing pictures! To me at least! =) It’s fun when she’s around! Thank you Gee!!!

And oh, before majlis bertandang, mase kat dalam hotel, Nash and Gee pesan suruh constantly tengok diaorang (as in ‘look at the camera’) masa majlis berjalan. One thing they didn’t know at that time is that, I’M ABSOLUTELY IN LOVE WITH CAMERAS AND I LOVE MY PICTURES BEING TAKEN .OF COURSE I WILL LOOK AT THE CAMERA! Haha! =pp

All in all, Nash, Gee and K. Anis sangat sporting and professional at the same time. Thank you for everything and sorry for any inconvenience caused including for the imperfect accommodation as well for the not so smooth journey that u guys had.…

Honestly, to our mind (Aseb & mine), it is a new friendship that has been built rather than a business relationship…and with that, CANDIDSYNDICATE ROCKKKKKKKKKSSSSS!!!! =)

With Love, Asni & Aseb.


hulla...

ya...pastinya sesuatu yang menyeronokkan bila mendapat gambaran lengkap apa yang dimahukan oleh pengantin dihari bersejarah mereka dan lebih membanggakan bila ianya berjaya direalisasikan dan si pengantin pula berpuashati dengan setiap sentuhan yang diberi..

pengantin dan jurugambar, masing2 punya peranan sendiri dalam memastikan setiap agenda perkahwinan berjalan lancar. tidak banyak yang kami minta, cukuplah sekadar pasangan pengantin bersikap sporting, terbuka dan ceria...

seperti pasangan peguam muda ini. mereka tahu apa yang kami mahu dan kami juga tahu apa yang mereka mahu. maka lahirlah sebuah album perkahwinan impian yang mereka nantikankan selama ini dan yang pasti akan mereka usung sehingga ke anak cucu...

majlis di adakan di kediaman aseb di segamat, johor. meskipun sederhana...suasana meriahnya cukup terasa. mereka berdua ni memang cukup sporting dalam memberikan setiap kerjasama, paling best mereka tahu bila masa untuk 'berkomunikasi' dengan kamera kami dan itu memang membanggakan kami..

kepada aseb dan asnie...you guys rockssssss bebs..!!!





View complete fotopage


© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net